z nudow wrzuce jeszcze pare zdjec:
Zamieszki w Warszawie podczas marszów niepodległościowych
Zwiń
X
-
Zamieszki w Warszawie podczas marszów niepodległościowych
Można się było tego spodziewać. Radio, tv, sieć...wszędzie aż huczy od informacji o zamieszkach, o rzucaniu raz, petard, koktajli Mołotowa. Ja wiem i rozumiem, że są grupki, dresów, pseudokibiców, ONRowców itp. - jak chcą to niech sobie na meczach krzyczą, niech się napieprzają wzajemnie (liczę na metodę samoeliminacji), ale do cholery, 11 listopada, rocznica odzyskania niepodległości (po ponad 100 latach) też ma tak wyglądać? Wg mnie jest to jeden z najważniejszych dni w historii naszego kraju, to jest święto kraju i wszystkich jego obywateli :!: Nachodzą mnie wątpliwości czy tych prowodyrów zamieszek można nazwać Polakami :!: Wg mnie to uwłacza godności nas wszystkich, którzy są świadomi jak ważny był ten dzień w historii naszego kraju :!: Proponowałbym każdego z tych debili zapytać w którym roku Polska odzyskała niepodległość, jestem przekonany, że zdecydowana większość nie będzie wiedzieć, nie mówiąc już o tym żeby policzyli ile lat minęło :!: Myślicie, że kiedyś doczekamy tego, żeby obchody Święta Niepodległości nie wyglądały tak jak wyglądają od kilku lat :?:
Reportaż z obchodów w stolicy. Jeżeli trzeba używać nawet armatek wodnych to zdecydowanie znaczy, że jest źle :!:
-
-
rafiki, oglądałeś Dzień Świra? To nie fabuła, to niestety dokument...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tb1XTIcqaa4[/youtube]
Jak stanie się cud i retoryka z tego fragmentu zniknie z życia codziennego, może stanie się cud i będziemy mieli jedno święto 11 listopada.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
kamel1980, problem polega na tym, że oni chyba wierzą w to, że ta ich prawda jest bardziej ichnniejsza niż onsza...
plus dla organizatorow tej manifestacji za to, ze tym razem zebrali silna grupe swoich, ktora przez dluzsza czesc przemarszu pilnowala by jatki nie bylo. wiele razy marsz stawal, by prowokatorow wydlubac z czola pochodu. Moze jeszcze pare lat....Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
18:39 Przedstawiciel straży Marszu Niepodległości, który przemawiał podczas wiecu na błoniach Stadionu Narodowego, krytykował kibiców, którzy przyszli na marsz tylko po to, żeby bić się z policją. - Niech zrobią swój marsz - antypolicyjny - mówił.
18:55 - Jestem aktywnie zaangażowany w środowisko kibicowskie, jeżdżę na mecze od 5 klasy podstawówki. Przepraszam kolegów i koleżanki, ale ktoś to w końcu powiedzieć musi - należy odciąć się raz na zawsze od tej hołoty, która właśnie urządza zamieszki z prawej strony i od tej, która to przed chwilą robiła z lewej - powiedział.
18:55 Uczestnicy wiecu nagrodzili te słowa oklaskami. - Mówię to jako kibic z Łodzi. To są idioci, debile i ćwierćmózgi, i kretyni, których nie obchodziło to, że tu przemawiał kombatant. Tych debili nie obchodzi ani co my tu krzyczymy, ani co śpiewamy, ani co mówicie. Ich obchodzi tylko jedno - aby zrobić zadymę. To jest ich główny cel - powiedział.Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
Re: Zamieszki w Warszawie podczas marszów niepodległościowyc
Zamieszczone przez rafikirocznica odzyskania niepodległości po ponad 100 latachsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
a poza tym, wiecie co, nie zgadza mi się jedna rzecz - 1.9.1939 znowu niepodległość straciliśmy, to kiedy, do cholery ją "poprawnie politycznie" odzyskaliśmy po raz ostatni, że musimy świętować to starsze święto niepodległości?
Jak się rodziłem, to w okupowanej, czy w Polsce wolnej, tylko zarządzanej przez niewłaściwą opcję polityczną? A jeśli ta była niewłaściwa, to jaka jest ta właściwa? Co to do cholery znaczy, niewłaściwa opcja polityczna?
rafiki, czy Ty widzisz, do jakich człowiek może dojść paranoicznych pytań, jak nad takimi rzeczami w naszym kraju zaczyna się zastanawiać? :-DPozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikipiramida, czepiasz się, chociaż dobrze wiesz o co mi chodziło :P
[ Dodano: Wto 11 Lis, 14 23:02 ]
w nawiasie lepiej? :Psuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Andrzej.P, a płacisz? :diabelski_usmiech
Chwilę temu mówili w TVN24. 276 osób zatrzymanych, kilkadziesiąt rannych (w tym 50 policjantów). Były migawki z wczoraj. Jak tak, to kamieniami rzucali, ale jak armatka ruszyła i urządziła im śmigus-dyngus w listopadzie to już nie było takich chojraków tylko wszyscy spie.dalali z podkulonymi ogonami :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sro 12 Lis, 14 11:40 ]
W okolicach stadionu narodowego:
1. Zdemolowane przystanki
2. Kostka brukowa powyrywana z chodników (już wiemy czym rzucali)
3. Zniszczone znaki drogowe
4. Prawie złamany metalowy płot
5. Powybijane szyby w samochodach (wiadomo o co najmniej kilku autach, władze czekają na zgłoszenia od poszkodowanych)
6. Zniszczony 1 rower (który również poleciał w kierunku policji; właściciel przekazał go uczestnikom marszu jeszcze przed jego rozpoczęciem :? )
Czyli ogólnie, z infrastruktury miejskiej to będzie kilkaset tysi. Jedno pytanie. Kto, ku.wa, za to wszystko będzie płacił? Bo sorry, ale jeśli ma to pokryć miasto z podatków, to delikatnie mówiąc coś tu jest nie tak. Niech zrobią a potem tym debilom wyślą rachunki.
Komentarz
-
-
Policja powinna z ostrej napier.... do debili :twisted: W przyszłym roku żaden by się nie odważył wyjść i zadymę robić :!: :!:"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
rafiki, Niestety, ale przydało by się przypadkiem i nieświadomie żeby broń sama strzelała wtedy."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12I znów kilkadziesiąt (kilkaset?) tysięcy strat przez bandę debili...
http://wiadomosci.radiozet.pl/Polska...arszawe-90-tys.
Komentarz
-
-
Ciekawe.... Ile m2 kostki polecialo i trzeba ja zainstalowac + zakupic, oglosic przetarg itd itp. Sama robota to pewnie nikt taniej niz 15zl/m2 nie zrobi + material drugie tyle. Nie mowiac o innych zniszczeniach.
Tecze to pewnie chronili od rana :twisted:
Znak drogowy to podobno (tak nam na miejscu mowili, gdy kradli taki jeden znak w poblizu) ponad 1000zl/szt.
Komentarz
-
Komentarz